Candhi Sumberawan: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Candi Sumberawan A.JPG|thumb]]
[[Gambar:Candi Sumberawan B.JPG|thumb]]
'''Candi Sumberawan''' yaiku salah sawijing candi peninggalan [[Kerajaan Singhasari]] kang dibangun sekitar akhir abad ke 14 utawa awal abad ke 15. Candi kang pertama ditemuké ing tahun 1904 iku pernah dipugar ing bagéan sikil ing tahun 1937. Candi Sumberawan ana ing [[Désa Toyomarto]], [[Kecamatan Singosari]], [[Kabupatèn Malang]].Candi iki namung duwé bentuk kaya [[stupa]]. Candi Sumberawan wujud é bujur sangkar lan namung kedadèn saka sikil lan awak candi. Ing batur candi ana selasar utawa beranda, sikilé duwé penampil ing kepapat sisiné. Amarga termasuk candi Budha, Candi Sumberawan dadi ramé nalika perayaan [[Waisak]] amarga akèh penganut Budha kang teka badhe mrayaake kauripan sang Budha<ref name="internet 1">{{id}} [http://halomalang.com/peta-malang/detail/candi-sumberawan www.halomalang.com: Candi Sumberawan] (diunduh tanggal 11 Oktober 2012)</ref> .
 
== Fungsi ==
|}<ref name="internet 2">{{id}} [http://pesonamalangraya.com/?p=1304#more-1304 www.pesonamalangraya.com: Candi Sumberawan; Satu-satunya Stupa di Jawa Timur] (diunduh tanggal 11 Oktober 2012)</ref> .
 
 
 
 
== Referensi ==
{{reflist}}
 
== Pranala Jaba ==
{{indo-stub}}
{{Candi Buddha Indonesia}}
 
== Referensi ==
{{reflist}}
 
[[id:Candi Sumberawan]]
 
121

besutan