Tetanduran wiji loro: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2) (bot Mengubah: gl:Dicotiledóneas)
}}
 
'''Magnoliopsida''' kuwi jeneng [[botani]] kanggoné [[kelas (biologi)|kelas]] [[tetanduran]]. Jeneng iki diwangun kanthi ngganti panambang ''-aceae'' saka jeneng ''Magnoliaceae'' nganggo panambang ''-opsida'' (Pasal 16 jroning ''[[ICBN]]''). Kelas ''Magnoliopsida'' dianggo jeneng [[takson]] tumrap kabèh [[tetanduran ngembang]] dudu [[monokotil]] lan nduwèni sipat [[filogeni|polifiletik]]. Magnoliopsida kuwi jeneng sing dianggdianggo nggantèkaké jeneng lawas '''Dicotyledoneae''' (kelas tetanduran dikotil, utawa agodhong lembaga loro).
 
Sistem [[Klasifikasi APG II]], sing mbaka sethithik tansaya populèr, ora migunakaké jeneng iki manèh. Luwih adoh, sistem iiiki nemokaké yèn jroning klompok iki ana paling ora pitu [[klade]] sing béda sacara genetik. Saka kapitu klade iki, ana siji klompok gedhé sing monofiletik sing nduwèni ciri-ciri khas [[Magnoliopsida]] sacara konsisten lan disebut ''[[eudicots]]'' ("dikotil bener/sejati"). Ironisé, [[Magnoliaceae]] ora kalebu jroning dikotil sejati.
 
==Delengen uga==
137

besutan