Lènsa: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
'''Lensa''' utawa uga diarani '''Kanta''' yaiku sawijining srana kang awujud kaca bening gepeng sing duwe sisi-sisi kang '''''simetris'''''. Lensa mono duwe kagunan kanggo ngumpulake cahya marang siji titik utawa malah nyebarake cahya kang liwat ing tengahe. Lensa sepisanan dipangerteni saka catatan sandiwara [[Yunani Kuno]] liwat cathetane [[Aristhophane The Clouds]] (424 SM) kang nyebutake anane istilah ''gelas-gelas pembakar'' (lensa cembung kang digunakake kanggo mokusake sinaring srengenge kanggo nyiptakake geni) ing karyane.
Wong kang nemokake teori babagan lensa sepisanan tur uga mratelakake kadadean bayangan ana ing retina yaiku nsawijining ''fisikawan'' [[muslim]] saka [[Arab]] kang asmane [[Alhazen (Abu Ali al-Hasan Ibn Al-Haitham)]]
 
==Jinising Lènsa==
46

besutan