Claudius Ptolemaeus: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2+) (Bot: Ngowahi nds-nl:Ptolemaeus)
'''Claudius Ptolemaeus''' ([[basa Yunani]]: '''{{polytonic|Κλαύδιος Πτολεμαῖος}}'''; [[90]] – [[168]]), iku sawijining [[ahli geografi]], [[astronom]], lan [[astrolog]] sing urip ing jaman [[Helenistik]] ing provinsi [[Romawi]], [[Mesir|Aegyptus]].
 
Ptolomaeus iku pengarang sawetara risalah ngèlmiah, telung ing antarané mengko bakal nduwé peranan wigati ing perkembangan keilmuwan [[Islam]] lan [[Eropa]]. Sing kapisan iku risalah [[astronomi]] sing ditepangi '''[[Almagest]]''' (ing basa Yunani Η μεγάλη Σύνταξις , "Risalah Gedhé"). Sing kapindho ''[[Geographia]]'', iki isiné dhiskusi tliti perkara kawruh [[geografi]] Helenistik. Sing kaping telu iku risalah [[astrologi]] sing diarani ''[[Tetrabiblos]]'' ("''Patang buku"'') ing endi Ptolemeus nyoba ngadhaptasi [[astrologi horoskop]] menyang [[filosofi]] alam [[Aristoteles|Aristotelian]].
 
{{stub}}
137

besutan