Hertz: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
r2.7.3) (Bot: Nambahaké war:Hertz; panggantèn kosmètik
c (bot Menambah: pms:Hertz)
c (r2.7.3) (Bot: Nambahaké war:Hertz; panggantèn kosmètik)
Hertz nyatakaké akèhé gelombang jroning wektu sa dhetik (1 Hertz = 1 gelombang per dhetik). Unit iki bisa dipigunakaké kanggo ngukur [[gelombang]] apa waé sing périodhik. Conto: Frekuensi saka gerak [[bandul]] jam iku 1 Hz.
 
== Ukuran tikelan ==
Ukuran tikelan kanggo Hertz miunakaké sistem metrik yaiku tikelan mendhuwur arupa kilo, mega, giga. Déné tikelan mangisor miunakaké satuan ukuran kaya desihertz, sentihertz lan sabanjuré. Luwih jlèntrèh pirsani tabel ing ngisor iki:
 
[[ur:ہرٹز]]
[[vi:Hertz]]
[[war:Hertz]]
[[zh:赫兹]]
[[zh-min-nan:Hz]]
40.556

besutan