Gaman nuklir: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Senjata nuklir dipunalihaken dhumateng Gaman nuklir: basa Jawa)
[[Gambar:Nagasakibomb.jpg|thumb|[[Awan cendawan]] [[Bom atom Hiroshima lan Nagasaki|pangeboman Nagasaki, Jepang]], [[1945]], munggah dhuwur tekan 18 km sandhuwuré [[hiposentrum]].]]
'''Gegaman nuklir''' iku [[gegaman]] sing éntuk tenaga saka [[reaksi nuklir]] lan duwé daya pamusnah sing ngédab-édabi - sawijining bom nuklir bisa musnahaké sawijining kutha. Gegaman nuklir wis dipigunakakédigunakaké mung kaping pindho jroning peperangan - samangsa [[Perang Donya II]] déning [[Amérika Sarékat]] marang kutha-kutha [[Jepang]], [[Hiroshima]] lan [[Nagasaki]]. Ing wektu iku daya jeblugan [[bom nuklir]] sing ditibakké ing [[Hiroshima]] lan [[Nagasaki]] gedhéné 20 kilo(ewon) ton TNT. Kamangka bom nuklir saiki duwé daya jeblug luwih saka 70 [[mega]](yutan) ton [[TNT]]
 
Negara pamilik gegaman nuklir sing dikonfirmasi yaiku [[Amérika Sarékat]], [[Rusia]], [[Britania Raya]] (Inggris), [[Prancis]], [[Republik Rakyat Cina]], [[India]], [[Korea Lor]] lan [[Pakistan]]. Saliyané iku, negara [[Israel]] dipercaya duwé gegaman nuklir, senajan ora diuji lan [[Israel]] ora gelem ngonfirmasi yèn duwé gegaman nuklir utawa ora. Delengen [[dhaptar negara mawa gegaman nuklir]] luwih lanjut.
137

besutan