Pendak pindho: Béda antara owahan

42 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: '''Pendhak pindho''' menika petangan wekdal ingkang dangunipun kalih tahun ingkang wonten ing kalender utawi tanggalan Jawi. Pendhak pindho menika salah satungga...)
 
{inuseuntil|28 februari 2013}}
'''Pendhak pindho''' menika petangan wekdal ingkang dangunipun [[kalih]] [[tahun]] ingkang wonten ing [[kalender]] utawi [[tanggalan]] [[Jawi]]. Pendhak pindho menika salah satunggaling [[adicara]] kangge mengeti tiyang ingkang sampun sedo kalih tahun kepengker.
 
[[Adicara]] Pendhak pindho utawi wonten ugi ingkang mastani ''mendhak pindho''' menika taksih kathah ingkang nglampahi, mliginipun wonten ing wilayah [[Yogyakarta]] lan [[Jawa Tengah]]. Padatanipun wonten ing adicara '''pendhak pindho''' menika ngawontenaken [[genduren]]an utawi [[bancakan]] minangka dedonga kangge ingkang sampun sedo menika. Ingkang gadhah gawe mendhak pisan padatanipun ngundang tangga teparo supados sesarengan ndedonga lan pandom [[bancakan]].
'''Pendhak pindho''' menika petanganpétangan wekdal ingkang dangunipun [[kalih]] [[tahun]] ingkang wonten ing [[kalenderkalènder]] utawi [[tanggalan]] [[Jawi]]. Pendhak pindho menika salah satunggaling [[adicara]] kanggekanggé mengeti tiyang ingkang sampun sedosédo kalih tahun kepengker.
[[Adicara]] Pendhak pindho utawi wonten ugi ingkang mastani ''mendhak pindho''' menika taksih kathah ingkang nglampahi, mliginipun wonten ing wilayah [[Yogyakarta]] lan [[Jawa Tengah]]. Padatanipun wonten ing adicara '''pendhak pindho''' menika ngawontenaken [[gendurengendurèn]]an utawi [[bancakan]] minangka dedongandedonga kanggekanggé ingkang sampun sedo menika. Ingkang gadhahkagungan gawedamel mendhak pisan padatanipun ngundang tangga teparo supados sesarengan ndedonga lan pandom [[bancakan]].
 
 
2.549

besutan