Candhi Singasari: Béda antara owahan

768 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
Kaca énggal: {{inuseuntil|23 Pebruari 2013}} right|thumb|Candi Singosari thumb|right|Arca Resi Agastya '''Candi Singhasari''' u...
c (Bot: Nambahaké fr:Temple de Singosari)
(Kaca énggal: {{inuseuntil|23 Pebruari 2013}} right|thumb|Candi Singosari thumb|right|Arca Resi Agastya '''Candi Singhasari''' u...)
{{inuseuntil|2823 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Candhi Singhasari.jpg|thumb|Candhi Singhasari]]
 
[[Gambar:Candi Singosari B.JPG|right|thumb|Candi Singosari]]
'''Candi Singhasari''' utawi "Candhi Singasari" utawi "Candi Singosari" inggih punika [[candi Hindu]] - [[Buddha]] tetinggalan bersejarah [[Kerajaan Singhasari]] ingkang umunung ing [[Desa Candirenggo]], [[Kecamatan Singosari]], [[Kabupaten Malang]], [[Jawa Timur]], [[Indonesia]].
[[Gambar:Candi Singosari A.JPG|thumb|right|Arca Resi Agastya]]
'''Candi Singhasari''' utawi "Candhiutawa'''Candi Singasari" utawi''' "utawa'''Candi Singosari"''' inggih punikayaiku [[candi]] [[Hinduisme|Hindu]] - [[Buddhisme|Buddha]] tetinggalanpeninggalan bersejarahsejarah [[Kerajaan Singhasari]] ingkangkang umunungana ing [[Desa]] [[Candirenggo, Singosari, Malang|Candirenggo]], [[Singosari, Malang|Kecamatan Singosari]], [[Kabupaten Malang]], [[Jawa Timur]], [[Indonesia]].
Candi Singosari ditemuaké sekitar awal abad 19 tahun (1800-1850), déning wong [[Belanda]] kang jenengé [[Nicolaus Engelhard]], kanthi sebutan candi Menara amarga bentuké kaya menara, nanging penduduk sekitar njenengaké candi Singosari amarga papané ana ing Singosari, uga ana sebagéan wong kang nyebut Candirenggo, amarga papané ing Désa Candirenggo<ref name="internet 1">{{id}} [http://disbudpar.jatimprov.go.id/wisata/wisata-budaya/205-candi-singosari.html www.disbudpar.jatimprov.go.id: Candi Singosari] (diunduh tanggal 18 Oktober 2012)</ref> .
 
Cara damel candhi Singhasari punika mawi sistem numpuk [[watu|selo]] [[andhesit]] mawi dhuwur ingkang sampun dipuntemtokaken, salajengipun kanthi ngukir saking nginggil dumugi ngandhap. [[Candhi]] punika dumunung ing wilyah [[Desa Candirenggo]], [[Kecamatan Singosari]], [[Kabupaten Malang]], (antawis 10km saking Kutha [[Malang]]) mapan ing lembah antawisipun Pegunungan [[Tengger]] kaliyan [[Gunung Arjuna]], 512 m saking nginggil [[laut]].
 
== Pranala Jobo ==
* {{id}} [http://malangsite.net/wisata-sejarah-malang-candi-singosari/ Situs web tentang candi ini dan wisata lain di Malang]
* {{id}} [http://cityguide.kapanlagi.com/malang/wisata/1200-candi-singosari.html Candi Singosari di '''CityGuide.KapanLagi.com''']
 
== Cathetan Suku ==
{{Candi Hindhu ing Indonésia}}
<references/>
[[Kategori:Candhi ing Jawa Timur|Singhasari]]
 
{{DEFAULTSORT:Singhasari, Candi}}
{{indo-sejarah-stub}}
{{arkeologi-stub}}
{{bangunan-stub}}
{{buddha-stub}}
{{hindu-stub}}
 
{{Candi Hindu Indonesia}}
 
[[Kategori:Candi Hindu|Singosari]]
[[Kategori:CandhiCandi ing Jawa Timur|SinghasariSingosari]]
[[Kategori:Kerajaan Singhasari]]
 
[[fr:Temple de Singosari]]
[[jv:Candhi Singhasari]]
[[id:Candi Singhasari]]
121

besutan