Transformator: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Transformer-hightolow_smaller.jpg|thumb|left|250px|Transformator step-down]]
'''Transformator''' utawa [[trafo]] yaiku alat kang digunakake kanggo ngunggahake utawa midunake tegangan bolak-balik ([[AC]]).<ref name="internet1">[http://soerya.surabaya.go.id/AuP/e-DU.KONTEN/edukasi.net/SMP/Fisika/Transformator/], Kaunduh 18/10/12.</ref> Transformator kasusun saka 3 komponen yaiku: Kumparan pertama (primer) kang fungsine minangka input, Kumparan kapindo (skunder) kang funsine minangka output' lan inti wesi kang fungsine minangka nguwatake medan magnet kang dikasilake.<ref name="internet1" />