Augur: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nambahaké id:Augur)
'''Augur''' yaiku [[pendeta]] ing [[Abad Kuno|masa kuno]], yaiku [[Romawi kuno]] lan [[Etruria]]. Tugas utamane meandhegani upacara katemtu lan nafsirake kehendak [[dewa]] kanthi nyinau mabure [[manuk]] (yaiku apa mabure bebarengan/dhewekan, swara-swara apa kang diswarake nalika manuk kuwi mabur, arah mabure lan jinis manuk apa). Upacara lan tugas augur penting nalika nemtokake langkah kang kudu dilakoni ing bidang [[perdagangan]], [[perang]], [[agama|keagamaan]] utawa permasyarakatan.
 
Ing Romawi kuno, augur yaiku bageyan saka sawijining perkumpulan pendeta. Nalika diadegake [[Republik Romawi|Republik]] ([[510 SM]]), namung para bangsawan kang entuk dadi augur nanging sawise [[300 SM]], rakyat biasa juga bisa menjadi augur. Jika terjadi kekosongan posisi augur, anggota senior dalamsajroning perkumpulan akanbadhe mengajukan calon untukkangge disetujui atauutawa ditolak olehdening anggota lainnyaliyane. Awalnya hanya ada tiga orang augur, dalam perkembangan selanjutnya bertambah sampai menjadi lima belas augur.
 
== Lihat pula ==
317

besutan