Spyware: Béda antara owahan

960 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''spyware''' yaiku program kang kainstal ing sajroning sistem komputer, lan mampu ngumpilake pira-pira informasi babagan kang diduweni [[user]] banjur ngirimake informasi kasebut maring lokasi katentu. kbeh mau dilakokake tanpa dingerteni user. Ing internet biasane kasebut [[spybot]] utawa [[tracking-software]].<ref name="testinternet1">[http://kangtokkomputer.weebly.com/definisi-spyware.html], Kaunduh 16/10/12.</ref> Beda karo virus utawa worm kang ngrusak kinerja salah sijine aplikasi, spywarebjustru ngawasi ktivitas computer lan ngrimake marang pihaak kaping telu.<ref name="internet2">[http://keamananinternet.tripod.com/pengertian-definisi-spyware.html], Kaunduh 18/10/12.</ref> Virus biasane digawenaung kanggo iseng utawa mbuktekake kepinteran salah sijine wong.<ref name="internet2" /> Ananging yen spyware sengaja digawe kanggo kepentingan [[komersil]] utawa [[kriminal]].<ref name="internet2" /> Sakliyane iku spyware ora ''mereplikasi'' deweke kayadene virus.<ref name="internet2" /> Biasane spyware ngakses salah sijine system lewat [[iklan]] ''pop-up'' ing [[internet]], [[email]] lan situs internet kantentu.<ref name="internet2" /> Ngaanti saiki serangan spyware anamung nyerang system [[Microsoft Windows]].<ref name="internet2" /> Sistem operasi liya kayata [[MacOS X]] utawa [[Linuk]] durung katemokake kaserang spyware.<ref name="internet2" />
 
 
==Catetan sikil==
 
 
[[Kategori:Spyware|Malware ]]
 
[[ar:برامج تجسس]]
1.590

besutan