Spyware: Béda antara owahan

1.758 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''spyware''' yaiku program kang kainstal ing sajroning sistem komputer, lan mampu ngumpilake pira-pira informasi babagan kang diduweni [[user]] banjur ngirimake informasi kasebut maring lokasi katentu. kbeh mau dilakokake tanpa dingerteni user. Ing internet biasane kasebut [[spybot]] utawa [[tracking-software]].<ref name="internet1">[http://kangtokkomputer.weebly.com/definisi-spyware.html], Kaunduh 16/10/12.</ref> Beda karo virus utawa worm kang ngrusak kinerja salah sijine aplikasi, spywarebjustru ngawasi ktivitas computer lan ngrimake marang pihaak kaping telu.<ref name="internet2">[http://keamananinternet.tripod.com/pengertian-definisi-spyware.html], Kaunduh 18/10/12.</ref> Virus biasane digawenaung kanggo iseng utawa mbuktekake kepinteran salah sijine wong.<ref name="internet2" /> Ananging yen spyware sengaja digawe kanggo kepentingan [[komersil]] utawa [[kriminal]].<ref name="internet2" /> Sakliyane iku spyware ora ''mereplikasi'' deweke kayadene virus.<ref name="internet2" /> Biasane spyware ngakses salah sijine system lewat [[iklan]] ''pop-up'' ing [[internet]], [[email]] lan situs internet kantentu.<ref name="internet2" /> Ngaanti saiki serangan spyware anamung nyerang system [[Microsoft Windows]].<ref name="internet2" /> Sistem operasi liya kayata [[MacOS X]] utawa [[Linuk]] durung katemokake kaserang spyware.<ref name="internet2" />
 
== Sipat spyware ==
#Spyware angel dideteksi, biasane bebarengan karo user (Pengguna) nge-[[download]] salah sijine program [[freeware]] utawa [[shareware]].<ref name="internet3">[http://kangtokkomputer.weebly.com/definisi-spyware.html], Kaunduh 18/10/12.</ref>
#Spyware ngumpulake [[informs]] penting duwene user, lan ngirimkake ke panggonan liya.<ref name="internet3"/>
# Informasi kang dikumpulake lan dikirimake dening spyware ora isa dokontrol dening user.<ref name="internet3"/>
#Spyware isa inda saka system ‘’security kang sederhana, sahinggo ora kedeteksi.<ref name="internet3"/>
#Spyware uga sering ngakibatake rusajke ing dokumen duwene [[user]].<ref name="internet3"/> Senajan bisane ngrubah pira-pira [[file system]] windows.<ref name="internet3"/>
#Spiware ora ''nduplikasi'' utawa ''replikasi'' deweke.<ref name="internet3"/>
#Ngakibatake midune ''performa'' system.<ref name="internet3"/>
#Isa ngrubah setingan koneksi internet utawa [[browser]], lan ngakibatake alone koneksi, ngarahake marang stus katentu.<ref name="internet3"/>
# Masalah gede saka spyware yaiku angel di hapus (uninstal), senajan bias ananging oara isa tuntas. Ateges isih ninggalake sisa code pelacak ([[tracker code]]) ing sajroning sisitem komputer.<ref name="internet3"/>
== Pancegahan ==
#Ati-ati sajroning men-[[download]] lan ''instalasi'' salah sijine software khususe kang [[free]] utawa [[shareware]].<ref name="internet3"/>
#Aja asal njupuk kang ditawarake ing situs internet.<ref name="internet3"/>
#Teliti anggone milih [[opsi]] nalika instalasi salah sijine software (Aja asal klik tombol ''next'').<ref name="internet3"/>
#Gunakake [[antivirus]] uataw [[antispyware]] kanggo ''scaning'' spyware sacara teratur ing komputer.<ref name="internet3"/>
 
 
 
1.590

besutan