Spyware: Béda antara owahan

625 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
#Isa ngrubah setingan koneksi internet utawa [[browser]], lan ngakibatake alone koneksi, ngarahake marang stus katentu.<ref name="internet3"/>
# Masalah gede saka spyware yaiku angel di hapus (uninstal), senajan bias ananging oara isa tuntas. Ateges isih ninggalake sisa code pelacak ([[tracker code]]) ing sajroning sisitem komputer.<ref name="internet3"/>
 
==Cara ngenali spyware kang ana ing komputer.==
#Ana perubahan pengaturan ing ''browser'' tanpa dingerteni. Terutama pengaturan [[start up]]e. Mestine wae pengaturan kasebut langsung ditujokake ing situs katentu kang ana hubungane karo kepentingan ''spy'' kasebut.
#Anane iklan pop-up tanpa dikarepake ing wektu browsing ing situs katentu, padahal iklan kasebut ora ana hubungane karo situs kang dikunjungi.
#Komputer dadi lelet (suwi). Yen didelok ing [[Task Manager]] mangka katemokake status kinerrja [[processor]] ing [[Ram]] kang ora sakmestine.
#Katemokake program kang aktif kang oara dingerteni pangguna komputer.
 
== Pancegahan ==
#Ati-ati sajroning men-[[download]] lan ''instalasi'' salah sijine software khususe kang [[free]] utawa [[shareware]].<ref name="internet3"/>
1.590

besutan