Candhi Lembah Bujang: Béda antara owahan

239 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{inuseuntil|23 Februari 2013}} thumb|right|250px|Sisa batur kaki candi lan pelataran candi Lembah Bujang. [[Gambar:EarlyKedah001.j...)
 
== Jeneng ==
Jeneng Lembah Bujang yaiku ngerujuk pituturan [[Sanskrit]] yaiku jengeng Pangkal ''Bujang'' utawa ''Bhujangga'' kang dimaksud ula utawa naga kang ngelambangaké kemakmuran sawijining papan. Kemakmuran Lembah Bujang wus narik minat ramé pedagang, terutama sak [[India]], [[China]] lan [[Arab]] supaya singgah ing kana. Tembung "Bhujangga" dijupuk saka tembung asal ''Phujangga'' kang duwé maksud cerdik pinter utawa ''Brahmin'' ing jero sistem kasta [[Hindu]]. kanthi arti liya, jeneng Lembah Bujang dijupuk saka tembung [[Sanskrit]] kang nduwéni pengaruh Hindu - Buddha<ref name="internet 1"> {{id}} [http://www.memori-kedah.com/page_pengenalan.php?p=2&idstopic=47&idskandungan=190&mtopic=5 www.memori-kedah.com:Sejarah Awal Lembah Bujang] (diunduh tanggal 18 Oktober 2012) </ref>.
Candi iki digunaaké kanggo replika omahé para Dewa<ref name="internet 2"> {{id}} [http://permatabangsa.web.id/2012/02/candi-dan-seluk-beluknya/ www.permatabangsa.web.id: Candi dan seluk-beluknya] (diunduh tanggal 18 Oktober 2012) </ref>.
 
 
== Deleng Uga ==
121

besutan