Pontifex Maximus: Béda antara owahan

181 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{Politik Romawi kuno}} thumb|right|200px|Patung kaisar [[Oktavianus|Augustua yang mengenakan jubah Pontifex Maximus.]] '''Pontifex Maxim...)
 
{{Politik Romawi kuno}}
[[Gambar:CaesarAugustusPontiusMaximus.jpg|thumb|right|200px|Patung kaisar [[Oktavianus|Augustua]] yang mengenakan jubah Pontifex Maximus.]]
'''Pontifex Maximus''' yaiku [[pendeta]] kang paling dhuwur sajroning [[Collegium Pontificum]] (Perkumpulan pendeta) ing mangsa [[Romawi kuno]]<ref name="internet 1">{{en}}[http://www.livius.org/pn-po/pontifex/maximus.html Pontifex maximus: the Roman high priest](dipununduh 20/10/2012)</ref>. Jabatan iki yaiku posisi kang paling penting sajroning [[agama]] Romawi kuno. Posisi iki wiwitane mung entuk dicekel dening wong [[bangsawan]] nganti taun [[254 SM]], nalika seorang rakyat biasa berhasil menduduki posisi iki. Ing mangsa [[Republik Romawi|Republik]], jabatan Pontifex Maximus yaiku jabatan keagamaan kang kapisah saka pemerintahan nanging ing mangsa [[kekaisaran Romawi|Kekaisaran]] jabatan iki dicekel dening [[kaisar]] nganti kaisar [[Gratian]] (kaisar sejak [[375]] M - [[383]] M) memutuskan melepaskan jabatan iki saka [[gelar]] kaisare.
 
== LihatDeleng pulauga ==
* [[Rex Sacrorum]]
* [[Augur]]
* [[Perawan Vesta]]
== Cathetan sikil ==
 
{{reflist}}
{{sejarah-stub}}
 
317

besutan