Gangga: Béda antara owahan

45 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
gambar
(+kategori)
(gambar)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Dewi Gangga.jpg|thumb|Dewi Gangga]]
 
'''Gangga''' yaiku [[kali]] kang paling suci ana ing tlatah [[India]]. Dewi Gangga iku salah sawijining Dewi ana ing [[Agama]] [[Hindu]] kang dipuja dadi dewi kasuburan lan pangresik sakabehe dosa kanthi [[banyu|tirta]] suci. Dewi Gangga digambarake kanthi wujud wanita ayu kang mancurake [[banyu|tirta]] suci saka guci. Umat [[Hindu]] percaya saupamane adus ana ing [[kali]] Gangga ana wektu kang trep, bakal pinaringan pangampunan dosa lan pinaringan slamet. Akeh wong-wong kang percaya menawa kasil kasebut saka olehe adus ana ing [[Kali]] Gangga. Wong-wong kang padha nglakoni laku saka papan kang adoh kanggo nglarung awu mayit kulawargane ana ing [[kali]] Gangga. Papan-papan suci kanggo umat [[Hindu]] ana ing pinggir [[kali]] Gangga, kayata [[Haridwar]], [[Allahabad]], lan [[Benares]]. <ref name= " internet 1"> {{id}}[http://id.wikipedia.org/wiki/Dewi_Gangga](dipunundhuh tanggal 23 September 2012)</ref>