Augur: Béda antara owahan

157 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Augur, Nordisk familjebok.png|thumb|right|150px|Augur]]
'''Augur''' yaiku [[pendeta]] ing [[Abad Kuno|masa kuno]], yaiku [[Romawi kuno]] lan [[Etruria]]<ref name="internet 1">{{en}}[http://ancienthistory.about.com/od/oracles/g/120710-Augur.htm Augur](kaunduh 20/10/2012)</ref>. Tugas utamane meandhegani upacara katemtu lan nafsirake kehendak [[dewa]] kanthi nyinau mabure [[manuk]] (yaiku apa mabure bebarengan/dhewekan, swara-swara apa kang diswarake nalika manuk kuwi mabur, arah mabure lan jinis manuk apa). Upacara lan tugas augur penting nalika nemtokake langkah kang kudu dilakoni ing bidang [[perdagangan]], [[perang]], [[agama|keagamaan]] utawa permasyarakatan.
 
Ing Romawi kuno, augur yaiku bageyan saka sawijining perkumpulan pendeta. Nalika diadegake [[Republik Romawi|Republik]] ([[510 SM]]), namung para bangsawan kang entuk dadi augur nanging sawise [[300 SM]], rakyat biasa juga bisa menjadi augur. Jika terjadi kekosongan posisi augur, anggota senior sajroning perkumpulan badhe mengajukan calon kangge disetujui utawa ditolak dening anggota liyane. Awalnya hanya ada tiga orang augur, dalam perkembangan selanjutnya bertambah sampai menjadi lima belas augur.
 
== LihatDeleng pulauga ==
* [[Pontifex Maximus]]
* [[Rex Sacrorum]]
* [[Perawan Vesta]]
== Cathetan sikil ==
{{reflist}}
 
{{sejarah-stub}}
317

besutan