Pontifex Maximus: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Politik Romawi kuno}}
[[Gambar:CaesarAugustusPontiusMaximus.jpg|thumb|right|200px|Patung kaisar [[Oktavianus|Augustua]] yang mengenakan jubah Pontifex Maximus.]]
'''Pontifex Maximus''' yaiku [[pendeta]] kang paling dhuwur sajroning [[Collegium Pontificum]] (Perkumpulan pendeta) ing mangsa [[Romawi kuno]]<ref name="internet 1">{{en}}[http://www.livius.org/pn-po/pontifex/maximus.html Pontifex maximus: the Roman high priest](dipununduh 20/10/2012)</ref>. Jabatan iki yaiku posisi kang paling penting sajroning [[agama]] Romawi kuno. Posisi iki wiwitane mung entuk dicekel dening wong [[bangsawan]] nganti taun [[254 SM]], nalika seorang rakyat biasa berhasil menduduki posisi iki. Ing mangsa [[Republik Romawi|Republik]], jabatan Pontifex Maximus yaiku jabatan keagamaan kang kapisah saka pemerintahanpamarentahan nanging ing mangsa [[kekaisaran Romawi|Kekaisaran]] jabatan iki dicekel dening [[kaisar]] nganti kaisar [[Gratian]] (kaisar sejak [[375]] M - [[383]] M) memutuskanmutusake melepaskannyopot jabatan iki saka [[gelar]] kaisare.
 
== Deleng uga ==
317

besutan