Augur: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Augur''' yaiku [[pendeta]] ing [[Abad Kuno|masa kuno]], yaiku [[Romawi kuno]] lan [[Etruria]]<ref name="internet 1">{{en}}[http://ancienthistory.about.com/od/oracles/g/120710-Augur.htm Augur](kaunduh 20/10/2012)</ref>. Tugas utamane meandhegani upacara katemtu lan nafsirake kehendak [[dewa]] kanthi nyinau mabure [[manuk]] (yaiku apa mabure bebarengan/dhewekan, swara-swara apa kang diswarake nalika manuk kuwi mabur, arah mabure lan jinis manuk apa). Upacara lan tugas augur penting nalika nemtokake langkah kang kudu dilakoni ing bidang [[perdagangan]], [[perang]], [[agama|keagamaan]] utawa permasyarakatan.
 
Ing Romawi kuno, augur yaiku bageyan saka sawijining perkumpulan pendeta. Nalika diadegake [[Republik Romawi|Republik]] ([[510 SM]]), namung para bangsawan kang entuk dadi augur nanging sawise [[300 SM]], rakyat biasa juga bisa menjadi augur. Jika terjadi kekosongan posisi augur, anggota senior sajroning perkumpulanpakempalan badhe mengajukanmajokke calon kangge disetujui utawa ditolak dening anggota liyane. AwalnyaWiwitane hanyanamung adaana tigatelu orangwong augur, dalamsajroning perkembangan selanjutnyasateruse bertambahnambah sampainganti menjadidadi lima belaslas augur.
 
== Deleng uga ==
317

besutan