Warna (Hindu): Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
gambar
(artikel rintisan)
 
(gambar)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
{{Hindu}}
 
Ana ing [[agama]] [[Hindu]], ukara [[Kasta]] disebut mawi Warna ([[Sanskerta]]: वर्ण; varṇa). Urat tembung "Warna" kajupuk saka basa [[Sanskerta]] "vrn" kang ngemu teges "milih". Ana ing ajaran [[agama]] [[Hindu]], status manungsa ing masyarakat dijupuk saka pegaweyane. Ing konsep kasebut digambarake ewadene manungsa iku lair ana kulawarga [[Sudra]] (budak) utawa [[Waisya]] (dagang), yen dhewekke sregep ana ing bidang rohani saengga dadi pandhita, dhewekke duwe hak nyandhang status [[Brahmana]]. Seangga, status uwong ing sajroning masyarakat iku ora saka dhewekke lair ananging sauwise nglakoni pegaweyan tartamtu.