Rex Sacrorum: Béda antara owahan

132 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Rex Sacrorum.gif|right||thumb|250px|Rex Sacrorum]]
'''Rex Sacrorum''' yaiku salah sawijining posisi [[agama|keagamaan]] ing mangsa [[Romawi Kuno]]. Ing mangsa [[Kerajaan Romawi]], Rex Sacrorum yaiku [[pendeta]] paling dhuwur nanging posisi iki owah sawise diadekake [[Republik Romawi]] rikala digawe jabatan anyar kang jenenge [[Pontifex Maximus]] kang ngganteni Rex Sacrorum dadi pendeta paling dhuwur<ref name="internet 1">{{en}}[http://www.babylon.com/definition/Rex%20sacrorum/ Rex Sacrorum] (kaunduh 21/10/2012)</ref> .
 
Rex Sacrorum duwe tugas mandhegani ritual [[kurban]] kang dilakoni pinten-pinten sasi sapisan, mandhegani ritual saben taun ''[[Regifugium]]'' (ritual kanggo mengeti [[kudeta]]ne [[raja]] pungkasan [[Kerajaan Romawi|Roma]]), lan jaluk marang para [[dewa]] yen ana pratandha kejahatan kang ditemoni.
 
== Catetan sikil ==
{{reflist}}
 
== Lihat pula ==
* [[Pontifex Maximus]]
317

besutan