Ion: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.3) (Robot: Mengubah hi:गच्छाम menjadi hi:गच्छाम (आयन))
 
== Ion Négatif lan Positif ==
Ion [[négatif]] keadaané stabil ana ing udara kanthi cara jiretan karo molekul banyu kang ana ing sekitaré.<ref name="internet4">{{id}}[http://www.pusatbiofir.com/negative-ion-a-28.html www.pusatbiofir.com]</ref> Merga saka mau, ion-ion négatif akéh ditemoké nalika [[udan]].<ref name="internet4"/> Saben friksi utawa gésékan kang ana ing udara cenderung nghasilaké ion positif lan ngusir ion négatif.<ref name="internet4"/> Kedadéan mau merga angin biasané nggawa debu utawa [[polutan]].<ref name="internet4"/> [[Partikel]] debu utawa polutan kuwi duwé muatan positif.<ref name="internet4"/> Menawi gésékan udara cenderung ngasilaké ion positif, nanging benturan banyu kuwi malah ngasilaké ion négatif.<ref name="internet4"/> Nalika banyu nabrak abrak liya, ion positif kuwi tiba bareng banyu.<ref name="internet4"/> Sawaliké karo ion positif, ion négatif mabur bareng [[kabut]] kang metu saka deburan banyu.<ref name="internet4"/>
Ion positif cenderung duwé dampak négatif kanggo keséhatan antarané:<ref name="internet4"/>
# Bisa ndadekaké ketidakseimbangan kimiawi awak manungsa, bisa nganti ngganggu keséhatan.<ref name="internet4"/>
'''Manfaaté ion négatif:'''
Manfaat kang bisa diasilaké saka ion négatif kayata:<ref name="internet5">{{id}}[http://japan-biofir.com/biofir-news/manfaat-negatif-ion-atau-anion.htm japan-biofir.com]</ref>
# Ion Négatif ana ing udara bisa mlebu ana ing awak manungsa liwat [[pernapasan]] lan [[pori-pori]] [[kulit]].<ref name="internet5"/> Ion iki mlebu ana ing [[sél]] njero awak melu ana ing arus aliran [[getih]].<ref name="internet5"/> Ion Négatif ana ing awak bisa nguraiké [[asam laktat]] dadi zat kang ara bahaya (air lan ion laktat) kang gampang digawa aliran getih tumuju panggon pembuangan.<ref name="internet5"/>
# Sakliyané kuwi Ion Négatif duwé kemampuan kanggo ningkatké kerja [[limpa]] kanggo nghasilké kekebalan awak.<ref name="internet5"/>
# Bisa mbersihké udara lan uga apik kanggo kesehatan.<ref name="internet5"/> Ion Négatif uga duwé manfaat kanggo mateni [[virus]] lan [[baktéri]] kang ana ing udara sekitaré dhéwé.<ref name="internet5"/>