Augur: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Augur''' yaiku [[pendeta]] ing [[Abad Kuno|masa kuno]], yaiku [[Romawi kuno]] lan [[Etruria]]<ref name="internet 1">{{en}}[http://ancienthistory.about.com/od/oracles/g/120710-Augur.htm Augur](kaunduh 20/10/2012)</ref>. Tugas utamane meandhegani upacara katemtu lan nafsirake kehendak [[dewa]] kanthi nyinau mabure [[manuk]] (yaiku apa mabure bebarengan/dhewekan, swara-swara apa kang diswarake nalika manuk kuwi mabur, arah mabure lan jinis manuk apa). Upacara lan tugas augur penting nalika nemtokake langkah kang kudu dilakoni ing bidang [[perdagangan]], [[perang]], [[agama|keagamaan]] utawa permasyarakatan.
 
Ing Romawi kuno, augur yaiku bageyan saka sawijining perkumpulanpakempalan pendetapandhita. Nalika diadegake [[Republik Romawi|Republik]] ([[510 SM]]), namung para bangsawan kang entuk dadi augur nanging sawise [[300 SM]], rakyat biasa jugauga bisa menjadidadi augur. JikaYen terjadikadadeyan kekosongan posisi augur, anggota senior sajroning pakempalan badhe majokke calon kangge disetujuidisarjuki utawa ditolak dening anggota liyane. Wiwitane namung ana telu wong augur, sajroning perkembangan sateruse nambah nganti dadi lima las augur.
 
== Deleng uga ==
317

besutan