Traktat Svalbard: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Traktat ngengingi Spitsbergen''', utawi dipunsebat ugi '''Traktat Svalbard''', inggih punika prajanjen ingkang ngakuingakoni kedaulatan [[Norwegia]] dhateng kepulauan [[Spitsbergen]] (sapunika dipunsebat [[Svalbard]]). Kedaulatan punika taksih ngalami watesan, lan boten sedaya hukum Norwegia berlaku. Traktat punika mendemiliterisasikake Svalbard. Sedaya ingkang tapak asta ugi pikantuk hak ingkang sami kangge nindakake kagiyatan komersial (ingkang utami penambangan [[batu bara]]) ing kepulauan punika.
 
Prajanjen punika dipuntapak asta ing surya 9 Februari 1920 dening [[Amerika Serikat]], [[Denmark]], [[Perancis]], [[Italia]], [[Jepang]], [[Belanda]]<ref>On Dutch interest and historical claims see [[Hendrik Pieter Nicolaas Muller|Muller, Hendrik]], ‘Nederland’s historische rechten op Spitsbergen’, ''Tijdschrift van het Koninklijk Nederlandsch Aardrijkskundig Genootschap'' 2e serie, deel 34 (1919) no. 1, 94-104.</ref>, [[Norwegia]], [[Swedia]], lan [[Britania Raya]] (ugi dominion [[Irlandia]], [[Kanada]], [[Australia]], [[India]], [[Afrika Selatan]], lan [[Selandia Baru]]). Wonten pinten-pinten negari ingkang tapak astanipun pinten taun sasampunipun traktat berlaku. Uni Soviet tapak astanipun ing taun 1924, sawetawis [[Jerman]] lan [[Republik China|Cina]] ing taun 1925. Sapunika wonten langkung saking 40 ingkang tapak asta.
|}
 
== Catetan sikilsuku ==
{{reflist}}
 
== Pranala luarnjaba ==
{{wikisource|Svalbard Treaty}}
* [http://www.lovdata.no/cgi-bin/udoffles?doc=tra-1920-02-09-001.txt& Treaty between Norway, The United States of America, Denmark, France, Italy, Japan, the Netherlands, Great Britain and Ireland and the British overseas Dominions and Sweden concerning Spitsbergen signed in Paris 9th February 1920.] (In Norwegian, English and French, click "Original tekst".)
317

besutan