Sapi: Béda antara owahan

28 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
 
'''Sapi''' kuwi kéwan [[ternak]] saka familia [[Bovidae]] lan subfamilia [[Bovinae]].<ref name="internet5"/> Saliyané dipiara kanggo nggarap [[sawah]] (déning wong tani) kayata (narik [[luku]], [[garu]],lan liya-liyané), [[sapi]] uga bisa dijupuk [[susu]] lan [[dagingé]]. <ref name="internet5"/>Daging sapi rasané énak lan bisa digawé werna-werna masakan.<ref name="internet5"/> Saliyané iku [[kulit]] sapi uga isa dimanfaatké kanggo gawe [[bedhug]], [[kendhang]], lan [[wayang kulit]].<ref name="internet5"/>
 
==Pakan Sapi==
Pakan kéwan [[ternak]] kang [[tradisional]] umume [[suket]], [[godhong jagung]], lan [[godhong]]-godhongan kayata godhong [[waru]], godhong [[pethet]], lan liya-liyané.<ref name="internet2"/>
Mengkono uga [[sapi]], biyasané saliyané godhong-godhongan kaya mau uga kadang-kadang dicampuri [[katul]] yaiku [[glepung]] saka kulit [[beras]].<ref name="internet2"/> [[Katul]] iku digawé saka kulit [[beras]] kang digiling.<ref name="internet2"/>
Ananging bahan-bahan pangan kaya mau biyasané thukulé musiman. <ref name="internet2"/>Yèn wayah udan akéh sing thukul subur lan yén wayah ketiga bakal padha [[garing]].<ref name="internet2"/> Apamanéh yèn wayah rendheng bakal mati kebaceken. <ref name="internet2"/>Mulané yèn wayah musim-musim kang tinamtu para peternak [[sapi]] bakal kangélan luru pakan sapi.<ref name="internet2"/> Saliyané iku, rega [[suket]] uga mundhak.<ref name="internet2">{{id}}http://www.disnak.jabarprov.go.id(dipunundhuh tanggal 23 April 2011)</ref>
 
==Jinis Sapi==
Ing [[Indonesia]] ana werna-werna jenis sapi.<ref name="internet1">{{id}}[http://disnakeswan.kalbarprov.go.id/index.php?option=com_content&amp;view=category&amp;id=103&amp;Itemid=115 disnakeswan.kalbarprov.go.id](dipunundhuh tanggal 23 April 2011)</ref>
{| class="wikitable" border="1" style="float:left; margin-left:1em;"
|+'''Jenis Sapi Unggulan'''
| 01.
| Sapi Simental
| warna kulite soklat[[coklat rada abang]]<br />wulu bagian endhas<br />sikil wenane [[putih]]<br />awake gedhe, keker<br />apike diopeni ing panggonan sing iklime sedheng. Biasane dimanfaatke daginge.
|-
| 02.