Diesel: Béda antara owahan

2.002 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: '''Deisel''' utawa solar yaiku bahan bakar minyk asai sulingan saka minyak bumi mentah.<ref name="internet1">[http://www.scribd.com/doc/45920835/Bahan-Bakar-Sola...)
 
Tanpa ringkesan besutan
'''Deisel''' utawa [[solar]] yaiku [[bahan bakar]] [[minyk]] asai [[sulingan]] saka [[minyak bumi]] mentah.<ref name="internet1">[http://www.scribd.com/doc/45920835/Bahan-Bakar-Solar-Diesel-Fuel]BAHAN BAKAR SOLAR, (Kaunduh 24/10/12).</ref> bahan bakar iki wernane [[kuning]] rodok [[coklat]] kang bening. Panggunaane solar biasane yaiku kanggo bahan bakar ing kabeh jenis [[mesin diesel]] kanti putaran duwur (sakduwure [[1000 rpm]]), kang uga digunakake minangka bahan bakar ing pembakaran langsung [[pawon]] cilik kang utamane dikarepke pembakaran kang resik. Lenga solar iki biasane disut uga [[Gas oil]], [[Automotive Diesel Oil]], [[High Speed Diesel]].
 
[[Mesin]]-mesin kanti putaran kang cepet (>''1000rpm'') mbutuhake bahan bakar kanti karakteristik tertemtu kang beda karo lenga diesel. Karakteristik kang diperlokake sesambungan karo ''auto ignition'' (kemampuan empan dewe), gampang mili ing sajrone saluran bahan bakar, kemampuan kanggo ''teratomisasi'', kemampuan [[lubrikasi]], nilai kalor lan karakteristik liya. Bahan bakar solar nduweni sipst-sipat utama, yaiku:
#Ora nduweni werna utawa rodok kuning lan mambu.
#Encer lan ora gampang dadi uap ing suhu normal.
#Nduweni titik empan kang duwur ([[40C]] nganti [[100C]]).
#Kobong sacara spontan ing suhu [[350C]].
#Nduweni berat jenis kira-kira [[0.82f]] - [[0.86f]].
#Isa ngakibatake panas kang gedhe ([[10.500 kcal/kg]]).
#Nduweni kandutan [[sulfur]] luwih gedhe ketimbang [[bensin]]
 
==Cathetan Sikil==
{{reflist}}
==Pranala Jaba==
[http://www.scribd.com/doc/45920835/Bahan-Bakar-Solar-Diesel-Fuel]
== Deleng Uga ==
* [[SPBU]]
* [[Pertamax]]
* [[Premium]]
 
[[af:Diesel]]
[[ar:ديزل (وقود)]]
[[arz:سولار]]
[[bg:Дизелово гориво]]
[[bs:Dizel gorivo]]
[[ca:Gasoli]]
[[cs:Motorová nafta]]
[[da:Dieselolie]]
[[de:Dieselkraftstoff]]
[[en:Diesel fuel]]
[[eo:Dizeloleo]]
[[es:Gasóleo]]
[[et:Diislikütus]]
[[eu:Gasolio]]
[[fa:سوخت دیزل]]
[[fi:Dieselöljy]]
[[fr:Gazole]]
[[he:סולר]]
[[hi:डीज़ल]]
[[hr:Diesel]]
[[id:Diesel]]
[[is:Dísilolía]]
[[it:Gasolio]]
[[ja:軽油]]
[[kk:Дизель отыны]]
[[ko:경유]]
[[lt:Dyzelinas]]
[[ml:ഡീസൽ]]
[[mr:डीझेल]]
[[ms:Diesel]]
[[my:ဒီဇယ်ဆီ]]
[[nl:Dieselolie]]
[[nn:Diesel]]
[[no:Diesel]]
[[pl:Olej napędowy]]
[[pt:Diesel]]
[[ro:Motorină]]
[[ru:Дизельное топливо]]
[[scn:Gassoliu]]
[[simple:Diesel engine]]
[[sk:Motorová nafta]]
[[so:Nafto]]
[[sr:Дизел-гориво]]
[[sv:Dieselolja]]
[[sw:Diseli]]
[[ta:டீசல்]]
[[th:น้ำมันดีเซล]]
[[tr:Mazot]]
[[uk:Дизельне паливо]]
[[vi:Dầu diesel]]
[[zh:柴油]]
1.590

besutan