Kadesh: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Syria2mil.JPG|thumb|right|275px|Peta Suriah pada milenium kedua SM, menunjukkan letak Kadesh (Qadesh).]]
'''Kadesh''' (atau '''Qadesh''', '''Qadesh-di-Orontes'''; [[bahasa Het]]: Kade[[š]]) yaiku sawijining [[Kutha ing Wetan Dekat Kuno|kota kuno]] di [[Levant]], terletak di dekat hulu [[Sungai Orontes]]. Kutha iki didugadikira olehdening Kenneth Kitchen sebagaiminangka reruntuhan '''Tell Nebi Mend''',<ref>Kitchen, K.A, "Ramesside Inscriptions", Volume 2, Blackwell Publishing Limited, 1996, hlm.16-17</ref> antawis 24 km sisih kidul [[Homs]] (sek. {{coord|34|35|N|36|31|E|}}) deiing dekatcedhak [[Al Qusayr, Suriah|Al Qusayr]] ing panggonan kang saiki dadi [[Suriah]] baratkulon nanging disebutkandisebutke dalamsajroning naskah prasasti mengenaingenani [[Pertempuran Kadesh]] sebagaiminangka tempatpanggonan kang dekatcedhak [[Tunip]] diing tanahlemah Amurru.
 
== Cathetan sikil ==
317

besutan