Alkohol: Béda antara owahan

39 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2) (bot Menambah: rue:Алкоголы Mengubah: hi:सुषव)
'''Alkohol''' sajrone [[kimia]] yaiku [[senyawa organik]] kang duweni gugus fungsional hidroksil ([[-OH]]) kaiket ing [[atom karbon]]. Sacara khusus, pusat karbon kudu [[jenuh]], nduweni ikatan tunggal karo telu ikatan taom kang liya.<ref name="interne1">[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2280868-pengertian-alkohol/#ixzz2ADIHupzB], kaunduh (24/10/12).</ref>
'''Alkohol''' (saka [[basa Arab]] ''al-khwl'' الكحول, utawa al-ghawl الغول) iku biyasané tegesé [[ethanol]], utawa minuman sing mangandhung ethanol kaya ta [[bir]], [[legen|legèn]] lan sabanjuré.
 
==Cathetan Sikil==
Ing ngèlmu [[kimia]], '''alkohol''' iku istilah umum sawijinig karbon sing rumusé '''C<sub>n</sub>H<sub>2n+1</sub>OH'''.
{{reflist}}
 
{{stub}}
 
{{Artikel Dhasar}}
 
[[Kategori:Ombèn-ombèn]]
1.590

besutan