Lènsa: Béda antara owahan

14 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nambahaké fy:Lins (optyk))
 
==Jinising Lènsa==
Lensa kaperang dadi maneka jinis. Lensa bisa dibedakake saka bentuk sisi-sisine. Kontruksi lensa sing paling umum ditemokake yaiku lensa speris, yaiku lensa sing sudut mlengkung permukaan bidange dibandingake karo [[radius speris]]. Titikan radius sing digunakake dilambangake kanthi lambang R,sing bakal duwe nile positif nalika saben sisine mlengkung ngadohi titik pusere lensa,lan sinebut antarmuka cembung.
[[file:Lens shapes.png|360px|right|thumb|'''1''' - Symmetrical double convex lens. <br>'''2''' - Asymmetrical double-convex lens<br>'''3''' - Plano- convex lens. <br>'''4''' - Positive meniscus lens.<br>'''5''' - Symmetrical biconcave lens.<br>'''6''' - Asymmetrical biconcave lens.<br>'''7''' - Plano-concave lens.<br>'''8''' - Negative meniscus lens.]]
 
[[fi:Linssi (optiikka)]]
[[fr:Lentille optique]]
[[fy:Lins (optyk)]]
[[gan:透鏡]]
[[he:עדשה]]
46

besutan