Klor: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.3) (Bot: Nambahaké haw, he, hi, hif, hr, ht, hu, hy, ia, id, io, is, it, ja, jbo, ka, kk, kn, ko, kv, la, lb, lij, ln, lt, lv, mi, mk, ml, mr, mrj, ms, my, nds, ne, nl, nn, no, nov, oc, pa, pl, pnb, pt, qu, ro, ru, sh, si, simple, sk, sl, sq, sr,...)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Klor''' ([[bahasabasa Yunani]]: ''Chloros'', "hijau pucat"), yaiku [[unsur kimia]] kang duwe simbol '''Cl''' lan nomer atom 17. Sajroning [[tabel periodik]], unsur iki kagolong kelompok [[halogen]] utawa grup 17 (sistem lama: VII or VIIA). Sajroning wujud [[ion]] klorida, unsur iki yaiku pembentuk [[uyah]] lan senyawa liya kang ana ing alam yen cacah kang sangat berlimpah lan diperloke kanggo pembentukan hampir kabeh bentuk kehidupan, termasuk [[manusia]]. Yen wujud gas, klorin duwe warna kuning kehijauan, lan duwe ngandhut [[racun|beracun]]. Dalam bentuk cair atau padat, klor seringkerep digunakandinggo sebagaikanggo oksidan, pemutih, atauutawa desinfektan.
 
== Referensi ==
317

besutan