Lapisan ozon: Béda antara owahan

846 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: '''Lapisan ozon''' yaiku dat osigen kang kuat, ngracuni, lan dat mateni jasad renik kang kuta uga. Ozon biasane digunakake kanggo nyeterilke banyu isi ulang lan uga dig...)
 
'''Lapisan ozon''' yaiku dat [[osigen]] kang kuat, ngracuni, lan dat mateni [[jasad renik]] kang kuta uga. Ozon biasane digunakake kanggo [[nyeterilke]] banyu isi ulang lan uga digunakake kanggo ngilangi werna lan ambu kng ora enak kang ana banyu.<ref name="internet1">[http://www.g-excess.com/4985/pengertian-lapisan-ozon-dalam-atmosfer-dan-strukturnya/]Pengertian Lapisan Ozon Dalam Atmosfer dan Strukturnya, (kaunduh 26/10/12).</ref>
ozon kabentuk sacara alami ing [[stratosfer]]. Pambentukan lan ruske ozon ing ''stratosfer'' yaiku arupa mekanisme nglindungi [[bumi]] saka [[sinar UV]] saka [[srengenge]]. Ing [[troposfer]] ozon kabentuk nglewati [[reaksi fotokimia]] ing pira-pira dat pencemar udara.
Ozon manggon ana ing jero [[lpisan stratosfer]] lan uga ing ing jero [[lapisan troposfer]]. ozon kang ana ing strtosfer nduweni fungsi nglindungi [[manungsa]] lan mahluk kang ana ing bumi saka sinar ''UV''. Wondene ozon kang ana ing lapisan troposfer nduweni efek kang beda kanggone bumi lan kabeh mahluk urip kang ana ing jerone, senajan susunan [[kimia]]ne pada.Ozon ing troposfer iki nduweni sipat [[racun]] lan arupa slah sijine saka [[gas oamah kaca]]. Sak liyane iku uga, ozon ing troposfer uga nyebapake rusake ing wit-witan, cet, plastik kan kesehatane manungsa.<ref name="internet1" />
 
==cathetan Sikil==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Atmosfer]]
 
[[Kategori:Oksigen]]
 
[[af:Osoonlaag]]
1.590

besutan