Diesel: Béda antara owahan

40 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tanpa ringkesan besutan
Tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Deisel''' utawa [[solar]] yaiku [[bahan bakar]] [[minykminyak]] asai [[sulingan]] saka [[minyak bumi]] mentah.<ref name="internet1">[http://www.scribd.com/doc/45920835/Bahan-Bakar-Solar-Diesel-Fuel]BAHAN BAKAR SOLAR, (Kaunduh 24/10/12).</ref> bahan bakar iki wernanewernané [[kuning]] rodok [[coklat]] kang bening. PanggunaanePanggunaané solar biasanebiasané yaiku kanggo bahan bakar ing kabehkabèh jenis [[mesin diesel]] kanti putaran duwur (sakduwuresak nduwuré [[1000 rpm]]), kang uga digunakakedigunakaké minangka bahan bakar ing pembakaran langsung [[pawon]]-pawon cilik kang utamaneutamané dikarepkedikarepaké pembakaran kang resik. Lenga solar iki biasanebiasané disutdisebut uga [[Gas oil]], [[Automotive Diesel Oil]], [[High Speed Diesel]].
 
[[Mesin]]-mesin kanti putaran kang cepet (>''1000rpm'') mbutuhakembutuhaké bahan bakar kanti karakteristik tertemtu kang bedabéda karo lenga diesel. Karakteristik kang diperlokakediperlokaké sesambunganana sesambungané karo ''auto ignition'' (kemampuan empan dewedhéwé), gampang mili ing sajronesajroné saluran bahan bakar, kemampuan kanggo ''teratomisasi'', kemampuan [[lubrikasi]], nilai kalor lan karakteristik liya. Bahan bakar solar nduweninduwèni sipst-sipat utama, yaiku:
#Ora nduweninduwèni werna utawa rodok kuning lan mambu.
#EncerÈncÈr lan ora gampang dadi uap ing suhu normal.
#NduweniNduwèni titik empan kang duwur ([[40C]] nganti [[100C]]).
#Kobong sacara spontan ing suhu [[350C]].
#NduweniNduwèni berat jenis kira-kira [[0.82f]] - [[0.86f]].
#Isa ngakibatakengakibataké panas kang gedhegedhé ([[10.500 kcal/kg]]).
#NduweniNduwèni kandutan [[sulfur]] luwih gedhegedhé ketimbang [[bensinbènsin]]
 
==Cathetan Sikil==
1.590

besutan