Cho Oyu: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
diakritik
c (r2.7.2) (Bot: Nambahaké be, bg, bn, ca, cs, cy, da, de, el, eo, es, et, eu, fa, fi, fr, gl, hr, hu, io, it, ja, ka, ko, ku, lt, mr, ms, ne, nl, nn, no, pl, pnb, pt, ro, ru, sh, sk, sv, ta, tl, tr, uk, ur, zh)
(diakritik)
[[Gambar:ChoOyu-fromGokyo.jpg|250px|thumb|Kendahan Gunung Cho Oyu]]
 
'''Cho Oyu''' utawi gunung RangeCho Oyu ingkang tegesipun 'Dewi Turqoise" misuwur kanthi gunung ingkang paling inggil urutan kaping enem wonten ing donya. Papanipun manggenmanggèn wonten ing sisih kilenkilèn saking gunung ingkang paling inggil wonten ing Donya [[Everest]] kaliyan [[Lhotse]], kaping sekawan urutan inggilipun wonten ing tlatah [[Khumbu]] [[Nepal]] sisih wetan perbatasanwétan winatesanipun[[Tibet]]. Its inggih menika setunggalpuncaksetunggal puncak ingkang inggiinggil.<ref name= "internet 1">{{id}}[http://arus-nirwana.blogspot.com/2011/01/gunung-cho-oyu.html](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)</ref>
Wonten ing sisih kilenipunkilènipun Cho Oyu, wonten [[Nangpa La]], menika Glacier kanthi inggil kinten-kinten 19.000 kaki, menika dados rute perdagangan barter antawisipun [[Khumbu Sherpa]] kaliyan [[Tibet]]. <ref name= "internet 2">{{id}}[http://highcamp.tripod.com/file/chooyu/](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)</ref>
 
[[Gambar:Cho Oyu Camp I.jpg|250px|thumb|Rute anggenipun badhe minggah dhateng gunung Cho Oyu]]
[[Gambar:Cho Oyu upper slopes.jpg|250px|thumb|Kendahan Gunung Cho Oyu menawi dipunpirsani saking inggil]]
==Cuaca==
Wonten ing ngandhap, temperaturipuntèmperaturipun manekamanéka warni inggih menika 27 ° c dumugi -7° C. INgkangIngkang wonten ing nginggil kinten-kinten 16 ° c dumufgidumugi -23 ° C.
 
[[kategori : gunung]]