Klor: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Klor''' ([[basa Yunani]]: ''Chloros'', "hijau pucat"), yaiku [[unsur kimia]] kang duwe simbol '''Cl''' lan nomer atom 17. Sajroning [[tabel periodik]], unsur iki kagolong kelompok [[halogen]] utawa grup 17 (sistem lama: VII or VIIA). Sajroning wujud [[ion]] klorida, unsur iki yaiku pembentuk [[uyah]] lan senyawa liya kang ana ing alam yen cacah kang sangatakeh berlimpahbanget lan diperloke kanggo pembentukanpanggawe hampirameh kabeh bentukwujuding kehidupanurip, termasukkagolong uga [[manusia]]. Yen wujud gas, klorin duwe warna kuning kehijauan, lan duwe ngandhut [[racun|beracun]]. Dalam bentuk cair atau padat, klor kerep dinggo kanggo oksidan, pemutih, utawa desinfektan.
 
== Referensi ==
317

besutan