Universitas Magnaura: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{inuseuntil|23 Februari 2012}} '''Universitas Magnaura''' (Πανδιδακτήριον της Μαγναύρας) utawa dikenal kanthi jeneng '''Universitas Konstantinopel''' ngad...)
 
{{inuseuntil|23 Februari 2012}}
'''Universitas Magnaura''' (Πανδιδακτήριον της Μαγναύρας) utawa dikenal kanthi jeneng '''Universitas Konstantinopel''' ngadhek ing tahun 425 nalika masa Kekaisaran Bizantium kanthi jeneng Pandidakterion (Πανδιδακτήριον). Para sarjana saka biyèn nyebut kanthi jeneng [[universitas]] kang no 1 ing donya, sanajan sebagéan akèh wong mènèhi predikat universitas pertama ing donya kanggo Universitas Bologna, ing dasar salah sawijining definisi ''universitas'', lan mandang Universitas Bologna yaiku[[perguruan tinggi]] pertama kang nggunaak é istilah [[Universitas]]<ref name="internet 1"> {{id}} [http://blog.umy.ac.id/winner/2011/11/16/universitas-terbaik-sejarah-universitas/ www.blog.umy.ac.id:Universitas Terbaik | Sejarah Universitas] (diunduh tanggal 28 Oktober 2012) <ref/ref>. Perguruan tinggi ing [[Konstantinopel] wus dadi lembaga akademis kang wus bertahun-tahun sadurungé disebut universitas; lembaga asli didiriaké ing abad ke-5 dening kaisar Theodosius II. Dalam universitas iki ana fakultas kedokteran, filsafat lan hukum.Nalika iku akèh sekolah ekonomi, perguruan tinggi, politeknik, perpustakaan lan akademi seni rupa uga dibuka ing kota Konstantinopel<ref name="internet 2"> {{id}} [http://www.anascava.com/universitas-magnaura/ www.anascava.com:Universitas Magnaura] (diunduh tanggal 28 Oktober 2012) <ref/ref> .
 
== Cathetan Suku ==
121

besutan