Sumbawa: Béda antara owahan

730 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
c (Bot: Nyingkiraké zh,eu,pl,ko,fr,es,ms,it,gl,et,id,de,ja,br,vi,el,simple,nl,sv,ar,pt,eo,ru,sr,en,tr,no,th,ca,fi,stq,uk,cy,nn,war,cs,ka,hr,lt,da (strongly connected to jv:Sumbawa))
[[GambarFile:Pulo SumbawaSumbawa_Topography.jpgpng|thumb|Pulo Sumbawa]]
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Pulo Sumbawa.jpg|thumb|Pulo Sumbawa]]
 
'''Sumbawa''' iku sawijining pulo Indonésia sing dunungé sawétané [[Pulo Lombok|Lombok]] lan sakuloné [[Flores]] serta saloré [[Sumba]]. Sumbawa iku sacara administratif kalebu provinsi [[Nusa Tenggara Kulon]].
'''Pulo Sumbawa''' inggih punika [[pulo]] ingkang dumunung ing [[provinsi]] [[Nusa Tenggara Barat]], [[Indonesia]]. [[Pulo]] punika dipunwatesi dening [[Selat Alas]] ing sisih kilen (misahaken kaliyan [[Pulo Lombok]]), [[Selat Sape]] ing sisih wetan (misahaken kaliyan [[Pulo Komodo]]), [[Samudra Hindia]] ing sisih kidul, sarta [[Laut Flores]] ing sisih lor. Kota ingkang paling ageng inggih punika [[Kota Bima]], ingkang dumunung ing sisih wetan [[pulo]] punika.
 
Sumbawa iku ambané 15.448 km<sup>2</sup> (kaping teluné Lombok) lan pedunungé cacahé 1,33 yuta iwa (2010). Pulo iki dadi pemarkah wates antara tlatah ing Indonésia sing kena pangaribawa India ing sisih kulon (utamané Agama Hindu lan Islam) lan tlatah sing ora patiya kena pangaribawa India ing sisih wétan.
[[Kategori:Pulo ing Indonesia]]
[[Kategori:Pulo ing Nusa Tenggara Barat]]
 
[[Kategori:PuloNusa ingTenggara IndonesiaKulon]]
[[jv:Sumbawa]]
 
[[ar:سومباوا]]
[[be:Востраў Сумбава]]
[[jvbr:Sumbawa]]
[[ca:Sumbawa]]
[[cs:Sumbawa]]
[[cy:Sumbawa]]
[[da:Sumbawa]]
[[de:Sumbawa]]
[[el:Σουμπάουα]]
[[en:Sumbawa]]
[[eo:Sumbavo]]
[[es:Sumbawa]]
[[et:Sumbawa]]
[[eu:Sumbawa]]
[[fi:Sumbawa]]
[[fr:Sumbawa]]
[[gl:Sumbawa]]
[[hr:Sumbawa]]
[[id:Pulau Sumbawa]]
[[it:Sumbawa]]
[[ja:スンバワ島]]
[[ka:სუმბავა]]
[[ko:숨바와 섬]]
[[lt:Sumbava]]
[[ms:Sumbawa]]
[[nl:Soembawa (eiland)]]
[[nn:Sumbawa]]
[[no:Sumbawa]]
[[pl:Sumbawa]]
[[pt:Sumbawa]]
[[ru:Сумбава]]
[[simple:Sumbawa]]
[[sr:Сумбава]]
[[stq:Sumbawa]]
[[sv:Sumbawa]]
[[th:ซุมบาวา]]
[[tr:Sumbawa]]
[[uk:Сумбава]]
[[vi:Sumbawa]]
[[war:Sumbawa]]
[[zh:松巴哇島]]
32.744

besutan