Paus Telesphorus: Béda antara owahan

58 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
-gbr
(mbalekake isi sing ilang sadurunge)
c (-gbr)
 
'''Paus Tèlèsphorus''' yoiku [[Paus]] teko 126 utawo 127 sampèk 136 utawo 137 utawo 138, selama pemerintahan [[Kaisar Romawi]] [[Hadrian]] lan Antoninus Pius. Deweke kemedosan Yunani lan lahir neng Terranova da Sibari <ref name="buku1"> Chapman, John. Studies on the Early Papacy. Port Washington, NY: Kennikat Press, 1971. ISBN 978-0-8046-1139-8. </ref>, Calabria, Italia.
 
[[Gambar: Telesphorus.JPG|thumb|250px|Paus Telesphorus]]
 
Telesphorus secara tradisional diperhitungake koyok uskup Romawi kepitu berturut-turut setelah Saint Peter. The Liber Pontificalis nyebutake yen deweke uwis pertapa suatu (utawo pertapa) biksu sebelum asumsi kantor. Nurut kesaksian Irenaeus (Against Heresies III.3.3), deweke ngderita "mulia" modar syahid. Meskipun paus awal sing paling disebut martir oleh sumber koyok Ponificalis Liber, Telesphorus yoiku sing pertama neng sopo Ireneaus, nulis adoh sebelumne, nge'iake gelar iki.
8.252

besutan