Pembuluh Darah: Béda antara owahan

34 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Inuseuntil|28 pebruari 2013}}
[[Gambar:Arteriessystem.png|200px|right|framed|Sistem arteri]]
'''Pembuluh darah''' inggih punika bagian saking sistemsistém sirkulasi lan fungsi ngalir getihgétih ing sedayasédaya salira. JenisJénis-jenisjénis ingkang wigati, [[erteriartèri]] lan [[venavèna]], ugi dipunsebatdipunsébat amargi sedayasédaya punika mbetambéta getihgétih medhalmédhal utawi mlebetmlébét ing jantung. Merdamel pembuluh getihgétih bantu jantung kanggekanggè ngedarakenngèdarakén selsèl darah abrit utawi [[eritrosit]] ing sedayasédaya salira. Lan ngedarakenngèdarakén sari panganan, oksigenoksigèn lan mbetambéta medalmédal karbon dioksida. Fungsi pembuluh darah arteriartèri inggih punika ngedarakenngèdarakén getihgétih saking jantung ing sedayasédaya salira, ananging fungsi pembuluh daragdarah venavèna ingggih punika ngalirakenngalirakén getihgétih saking jantung ing sedayasédaya salira. <ref>http://obatalami-plus.com/search/pengertian-denyut-nadi-manusia (dipununduh Tanggal 27 Oktober 2012) </ref>
== Fungsi Pembuluh darah Arteri lan Vena saha Kapiler ==