Pembuluh Darah: Béda antara owahan

454 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Pembuluh darah vena dipuntepang kaliyan asma pembuluh balik. Pembulug darah inggih punika inggih punika jenis pembuluh darah ingkang nuju serambi jantung igkang asifat tipis lan cekap elastis. Sami kaliyan pembuluh arteri, pembuluh vena kaperang saking kalih bagian, inggih punika pembuluh darah vena kava anteriod lan pembuluh darah vena kava pulmonalis. Pembuluh darah vena kava anterior inggih punika pembuluh darah bilik ingkang asalipun saking bagian inggil salira.
# Pembuluh Darah Kapiler
Pembuluh darah kapiler inggih punika bagian ing pungkasan saking pembuluh arteri kapiler. Jaringan pembuluh darah kapiler merdamel bentuk anyaman ingkang kaperang saking jaringan kaliyan nagdut kirang langkungipun 2000 kapiler darah per millimeter. <ref>http://obatalami-plus.com/search/pengertian-denyut-nadi-manusia (dipununduh Tanggal 27 Oktober 2012) <name="internet1"/ref>
== Gejala wontenipun Gangguan ing jantung la Pembuluh Darah ==
# Nyeri, menawi otot mboten angsal getih ingkang cekap (ing kahanan dipunsebat iskemi), mila oksigen ingkang boten madai lan kasil metabolisme ingkang kaluwehan nyebapaken [[kram]] utawi [[kejang]]. Kadasta [[angina]] menika perasaan sesak ing dada utawi perasaan dada dipun kremas-remas, ingkang tukul menawi ing otot jantung boten ngasilaken getih ingkang cekap. Wonten tiyang ingkang kalampahan ngalemi kekirangan aliran getih saged ngerasaake nyeri sami kaliyan (ing kahanan ngkang dipunsebat ''Silent ischemia''). Menawi getih ngalir ing otot lan sanesipun (utaminipun ing betis) namung kedhik, biasanipun badhe karaos nyeri otot nyesek.
Kelelahan lan Kepenatan, inggih punika menawi jantung boten efektif anggene ngompo, mila aliran getih ing otot selami ngelampahi aktivitas menawi kirang, nyebapaken penderita ngeraos lemes lan kesel. Gejala punika asring asifat enteng, kangge ngatasi penderita biasanipun ngurangi aktivitas secara tahap.
# Palpitasi (jantung debar-debar), biasanipun tiyang ingkang boten mertelaake denyut jantung, ananging ing kahanan katamtu (tuladhane menawi ingkang sehat ngelampahi olah raga abot utawi ngelampahi hal ingkang dramatis), menika saged ngeraosaken denyut jantung. Jantung punika saged denyut kuat utawi cepet utawi boten teratur.
# Ngelu lan pingsan, amergi penurunan aliran getih, denyut utawa irama jantung ingkang abnormal utawi amergi kemampuan ngompo ingkang ala, saged nyebapaken ngelu lan pingsan. Gejala punika saged dipunsebap kaliyan penyakit [[otak]] utawi [[saraf balung wingking]] utawi saged tanpa sebap ingkang serius. <ref>http://obatalami-plus.com/search/pengertian-denyut-nadi-manusia (dipununduh Tanggal 27 Oktober 2012) <name="internet1"/ref>
Pembuluh darah inggih punika bagian saking sistem sirkulasi lan fungsi ngalir getih ing sedaya salira. Jenis-jenis ingkang wigati, [[erteri]] lan [[vena]], ugi dipunsebat amargi sedaya punika mbeta getih medhal utawi mlebet ing jantung. Merdamel pembuluh getih bantu jantung kangge ngedaraken sel darah abrit utawi [[eritrosit]] ing sedaya salira. Lan ngedaraken sari panganan, oksigen lan mbeta medal karbon dioksida. Fungsi pembuluh darah arteri inggih punika ngedaraken getih saking jantung ing sedaya salira, ananging fungsi pembuluh darag vena ingggih punika ngaliraken getih saking jantung ing sedaya salira. <ref>http://obatalami-plus.com/search/pengertian-denyut-nadi-manusia (dipununduh Tanggal 27 Oktober 2012) <name="internet1"/ref>
Pembuluh darah inggih punika bagian saking sistem sirkulasi lan fungsi ngalir getih ing sedaya salira. Jenis-jenis ingkang wigati, [[erteri]] lan [[vena]], ugi dipunsebat amargi sedaya punika mbeta getih medhal utawi mlebet ing jantung. Merdamel pembuluh getih bantu jantung kangge ngedaraken sel darah abrit utawi [[eritrosit]] ing sedaya salira. Lan ngedaraken sari panganan, oksigen lan mbeta medal karbon dioksida. Fungsi pembuluh darah arteri inggih punika ngedaraken getih saking jantung ing sedaya salira, ananging fungsi pembuluh darag vena ingggih punika ngaliraken getih saking jantung ing sedaya salira. <ref>http://obatalami-plus.com/search/pengertian-denyut-nadi-manusia (dipununduh Tanggal 27 Oktober 2012) </ref>
== Fungsi Pembuluh darah Arteri lan Vena saha Kapiler ==
# Pembuluh Darah Arteri (Pembuluh Nadi)
Pembuluh darah vena dipuntepang kaliyan asma pembuluh balik. Pembulug darah inggih punika inggih punika jenis pembuluh darah ingkang nuju serambi jantung igkang asifat tipis lan cekap elastis. Sami kaliyan pembuluh arteri, pembuluh vena kaperang saking kalih bagian, inggih punika pembuluh darah vena kava anteriod lan pembuluh darah vena kava pulmonalis. Pembuluh darah vena kava anterior inggih punika pembuluh darah bilik ingkang asalipun saking bagian inggil salira.
# Pembuluh Darah Kapiler
Pembuluh darah kapiler inggih punika bagian ing pungkasan saking pembuluh arteri kapiler. Jaringan pembuluh darah kapiler merdamel bentuk anyaman ingkang kaperang saking jaringan kaliyan nagdut kirang langkungipun 2000 kapiler darah per millimeter. <ref>http://obatalami-plus.com/search/pengertian-denyut-nadi-manusia (dipununduh Tanggal 27 Oktober 2012) <name="internet1"/ref>
== Gejala wontenipun Gangguan ing jantung la Pembuluh Darah ==
Kelelahan lan Kepenatan, inggih punika menawi jantung boten efektif anggene ngompo, mila aliran getih ing otot selami ngelampahi aktivitas menawi kirang, nyebapaken penderita ngeraos lemes lan kesel. Gejala punika asring asifat enteng, kangge ngatasi penderita biasanipun ngurangi aktivitas secara tahap.
# Palpitasi (jantung debar-debar), biasanipun tiyang ingkang boten mertelaake denyut jantung, ananging ing kahanan katamtu (tuladhane menawi ingkang sehat ngelampahi olah raga abot utawi ngelampahi hal ingkang dramatis), menika saged ngeraosaken denyut jantung. Jantung punika saged denyut kuat utawi cepet utawi boten teratur.
# Ngelu lan pingsan, amergi penurunan aliran getih, denyut utawa irama jantung ingkang abnormal utawi amergi kemampuan ngompo ingkang ala, saged nyebapaken ngelu lan pingsan. Gejala punika saged dipunsebap kaliyan penyakit [[otak]] utawi [[saraf balung wingking]] utawi saged tanpa sebap ingkang serius. <ref>http://obatalami-plus.com/search/pengertian-denyut-nadi-manusia (dipununduh Tanggal 27 Oktober 2012) <name="internet1"/ref>