Bakso: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2) (bot Menambah: de:Frikadelle#Varianten, fr:Chiftele)
}}
 
'''Bakso''' utawa '''baxo'''<ref>Cara panulisan sing kerep ditemoni ing tlatah [[Semarang]]</ref> iku sawijining panganan [[Indonésia]]. Bakso iku rupané awujud daging sing dicampur glepung kanji sithik lan dibentuk bundher-bundher.<ref name="internet1">{{id}}[http://basonesia.t35.com/ Bakso] (diaksès tanggal 13 Maret 2011) </ref>
==Sajarah==
Bakso iku asalé saka basa [[China]] kang kasusun saka rong tembung, yaiku ''bak'' lan ''so''.<ref name="internet1"> </ref>
Bak tegesé daging [[babi]], déné so tegesé [[mi]] lan [[sop]].<ref name="internet1"> </ref>
Ing [[Indonesia]] dhéwé daging [[babi]] diganti nganggo daging [[sapi]], nanging tetep diarani ''bak''.<ref name="internet1"> </ref>
Crita ngenani bakso ana wiwit [[abad 17]], nalika pungkasané [[Dinasti Ming]].<ref name="internet2">{{id}}[http://jurnalartikel.com/sejarah-bakso.html Sejarah Bakso] (dipunundhuh 13 Maret 2011) </ref>
Ing sawijining désa ing [[Fuzhou]] ana priya jenengé [[Meng Bo]] kang banget ngabekti mring ibuné.<ref name="internet2"> </ref> Nalika ibuné tuwa, dhéwéké nggawé daging giling kang digodhog kanggo ibuné amarga ibuné seneng dhahar [[daging]].<ref name="internet2"> </ref> Bakso iki rasané jebul énak lan tangga teparoné padha ngerti banjur njaluk tulung supaya diajari nggawé.<ref name="internet2"> </ref> Wiwit saka kuwi bakso kawentar tekan ngendi-endi.<ref name="internet2"> </ref>.
 
==Jinis==
Bakso umumé digawé saka daging lan uga ana kang diisi daging kang wis dialusaké. <ref name="internet3"/>Ananging saliyané iku ana uga bakso kang diisi [[lombok]] [[rawit]]. <ref name="internet3"/> Bakso iki diarani bakso mercon. <ref name="internet3"/> Diarani [[bakso mercon]] amarga rasané kang pedes amarga lombok rawit. <ref name="internet3"/> Ana uga bakso [[coklat]], yaiku bakso kang diisi coklat. <ref name="internet3"/>Saliyané iku ana uga [[bakso buah]], bakso buah yaiku bakso kang diisi buah, kayata [[nanas]], [[stroberi]], [[tomat]]. <ref name="internet3"/>Kéju uga bisa dadi isi bakso, biyasané diarani bakso [[kéju]]. <ref name="internet3"/>
Supaya rasané bisa nyampur, buah kang wis dikethok kothak cilik-cilik bisa disisipaké ing bakso kang satengah mateng. <ref name="internet3"/>Bakso banjur digodhog maneh nganti mateng.<ref name="internet3">{{id}}[http://berita.liputan6.com/daerah/201001/260180/Bakso.Rasa.Buah.ala.Yogyakarta http://berita.liputan6.com/](dipunundhuh tanggal 9 Mei 2011)</ref>