Charlie And The Chocolate Factory: Béda antara owahan

500 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
''Charlie and the Chocolate Factory'' utawa "Charlie lan Pabrik Coklat" kuwi salah sawijining novel bocah sing dikarang déning [[Roald Dahl]]. Novel iki wis diterjemahaké ing akèh basa, kayata basa [[ItaliItalia]], [[Spanyol]], [[Norwegia]], [[Rusia]], [[Indonesia]] lan liya-liyané. Novel iki uga wis tau di-''film''-akeaké kaping pindho.
 
==Sinopsis==
Pak Willy Wonka, wong sing nduwé pabrik coklat "Willy Wonka", nyebar 5 tikèt mas ing sajeroné bungkus-bungkus coklat saka pabriké. Tikét kuwi mau bisa digunakaké kanggo ''tour'' ing sajeroné pabrik coklat "Willy Wonka". Charlie Bucket, bocah lanang kéré sing ngomah ana ing gubug sacedhaké pabrik coklat "Willy Wonka" ora kanyana-nyana bisa éntuk salah sawijining tikèt mas kuwi. DhewèkéDhèwèké éntuk tikèt kuwi ana ing sajroning coklat sing dituku nganggo dhuwité simbah kakungé kanggo hadhiah ambal warsané Charlie. Saliyané Charlie ana 4 bocah liya sing entuk tiket mas kuwi mau. Bocah-bocah kuwi anama Mike Teavee, Veruca Salt, Violet Beauregarde lan Augustus Gloop. Ing dina sing wis ditemtokaké, Charlie lan 4 bocah liyané nglakokaké ''tour'' sing wis dijanjèni déning Pak Wonka mau. Charlie dikancani simbah kakungé, déné bocah-bocah liyané dikancani bapak lan ibuné dhéwé-dhéwé. </br>
Ana ing sajroning pabrik, Charlie, bocah-bocah liyané ugalan para wong tuwa padha digawé gumun déning isiné pabrik sing ora kanyana-nyana. Ananging, ing satengah-tengahing ''tour'', bocah-bocah saliyané Charlie padha kena masalah. Amarga padha kena prekara mau, bocah-bocah kuwi lan para wong tuwanè banjur kudu mandheg olèhé mèlu ''tour''.
</br>
Sawisé bocah papat lan para wong tuwané dhéwé-dhéwé padha metu saka ''tour'', wong njaban pabrik sing mèlu ''tour'' mung kari Charlie lan simbah kakungé. Willy Wonka banjur ngandhani wong loro mau yèn ''tour'' kuwi satemené dudu mung ''tour'' biyasa. ''Tour'' kuwi saranané Willy Wonka nggolèk panerus kanggo pabrik kuwi, amarga dhèwèke ora duwe sanak kadang.
[[kategori:buku]]
[[kategori:sastra]]