Sutan Syahrir: Béda antara owahan

930 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
→‎Babad slira: +sithik akhir urip
c (→‎Babad slira: +sithik akhir urip)
Syahrir lair saka pasangan Mohammad Rasad gelar Maharaja Soetan bin Soetan Leman gelar Soetan Palindih lan Puti Siti Rabiah kang asalé saka [[Koto Gadang, IV Koto, Agam||Koto Gadang]], [[Kabupatèn Agam|Agam]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.biografitokohdunia.com/2011/02/biografi-biografi-sutan-syahrir.html www.biografitokohdunia.com]</ref> <ref name="indo"> [http://www.sutansjahrir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=6 www.sutansjahrir.com]</ref> Bapak saka Syahrir njabat dadi penaséhat [[sultan Deli]] lan kepala jaksa (''landraad'') ing [[Kutha Medan|Medan]].<ref name="internet2"/> Syahrir seduluran tunggal bapak karo [[Rohana Kudus]], aktivis lan [[wartawan]] wadon kang misuwur.<ref name="internet2"/> Syahrir sekolah ana ing ([[ELS]]) lan sekolah menengah ([[MULO]]) paling apik ing Kutha Medan, lan mbetaheken kumpul karo wong Walanda lan buku-buku asing lan atusan novèl Walanda.<ref name="internet2"/> Mbengine Sutan ngamèn ing [[Hotel De Boer]] (saiki [[Hotel Natour Dharma Deli]]), hotèl khusus kanggo tamu-tamu kulit putih.<ref name="internet2"/>
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Groepsportret met leerlingen van de openbare Muloschool TMnr 60016264.jpg|thumb|left|300px|Sekolah MULO ing Medan (sekitar tahun 1925)]]
 
== Akir urip ==
Taun 1955 PSI gagal ngumpulaké swara jroning [[Pemilu ing Indonésia#Pemilu 1955|pamilihan umum]] pisanan ing Indonésia. Sawisé kasus PRRI taun 1958<ref>[http://books.google.com/books?id=SawyrExg75cC&pg=PA328&dq=sjahrir+prri+permesta&hl=de&sig=Xvy1bC5SNiHKfMUICFLRmJqF2Lw Robert Cribb, Audrey Kahin ''Historical Dictionary of Indonesia'', Metuchen, N.J.: Scarecrow Press, 1992]</ref>, gegandhèngan Sutan Syahrir lan Présidhèn [[Soekarno]] saya ala nganti akiré PSI dibubaraké taun 1960. Taun 1962 tekan taun 1965, Syahrir dicekel lan dikunjara tanpa diadili nganti nandhang ''stroke''. Sawisé iku Syahrir diidinaké kanggo tetamba menyang [[Zürich]] [[Swis]], salah sawijining kanca cerak sing tau njabat wakil ketua PSI [[Sugondo Djojopuspito]] ngeteraké dhèwèké menyang [[Bandara Kemayoran]] lan Syahrir ngekep Sugondo kanthi luh, lan akiré ninggal ing Swiss nalika tanggal [[9 April]] [[1966]].
 
== Cathetan sikil ==
8.252

besutan