Peruté: Béda antara owahan

841 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(kaca enggal)
 
{{inuseuntil|28 Februari 2013}}
 
''PerutePeruté'' utawi wonten ing [[basa Inggris]] kawentarkawéntar kanthi nama ''Router'' menika kalebet salah satunggaling piranti [[jaringan]] [[komputer]] ingkang ngirim paket data liwat jaringan utawi [[internetinternèt]] kanggekanggé ingkang dipuntujundipuntuju, nglampahi proses ingkang kawentarkawéntar kanthi sebutan ''routing''.
 
Proses peruté menika kadadéan wonten ing lapisan 3 inggih menika lapisan jaringan kados [[Internet Protokol]] saking ''stack protokol'' pitung laping [[OSI]].
 
Peruté utawi router menika ginanaipun kanggé ngubungaken kalih utawi langkung [[jaringan]] kanggé nglajengaken data saking jaringan ingkang satunggal dumugi jaringan sanèsipun. Router menika béda kaliyan [[switch]]. Amargi switch menika kanggé ngubungaken piranti supados ndhapuk [[Local Area Network]] utawi LAN <ref name="internet1">[http://www.p2ka-waykanan.net/index.php/component/content/article/41-teknik-komputer-dan-jaringan/81-fungsi-router-dalam-jaringan-komputer], Fungsi router dalam jaringan komputer (dipun-akses tanggal 03 November 2012).</ref>.
 
== Cathetan suku ==
{{Reflist}}
 
[[id:perute]]
[[en:router]]
 
[[Kategori:komputer]]
[[Kategori:jaringan]]
2.549

besutan