Peruté: Béda antara owahan

932 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(interwiki)
c
 
Peruté utawi router menika ginanaipun kanggé ngubungaken kalih utawi langkung [[jaringan]] kanggé nglajengaken data saking jaringan ingkang satunggal dumugi jaringan sanèsipun. Router menika béda kaliyan [[switch]]. Amargi switch menika kanggé ngubungaken piranti supados ndhapuk [[Local Area Network]] utawi LAN <ref name="internet1">[http://www.p2ka-waykanan.net/index.php/component/content/article/41-teknik-komputer-dan-jaringan/81-fungsi-router-dalam-jaringan-komputer], Fungsi router dalam jaringan komputer (dipun-akses tanggal 03 November 2012).</ref>.
 
Minangka gambaran bédanipun fungsi router lan [[switch]] kalebet dalanan, router menika kalebet penghubung antar dalan. Saben griya mapan wonten ing alamat kanthi urutan tartamtu. kanthi cara ingkang sami [[switch]] ngubungaken piranti ingkang saben piranti gadhah [[alamat IP]] piyambak wonten ing satunggaling [[LAN]].
 
Router kathah kaginakaken wonten ing [[jaringan] kanthi dhasar ''teknologi protokol'' [[TCP/IP]] lan router ingkang jinis menika dipunwastani ''IP Router''. Kejawi ''IP Router'' wonten malih ''AplleTalk Router'' lan sanès-sanèsipun. Internet menika salah satunggaling tuladha utami saking [[jaringan]] ingkang kagungan kathah [[IP]]. Router saged kaginakaken kanggé ngubungaken kathah jaringan alit dhateng jaringan ingkang langkung ageng ingkang kawastanan ''internetwork''. Utawi kanggé merang jaringan ingkang ageng dhateng ''subnetwork'' supados ningkataken kinerja lan nggampilaken manajemenipun.
 
 
== Cathetan suku ==
2.549

besutan