Peruté: Béda antara owahan

1.853 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
diaklitik
c (+ gambar)
c (diaklitik)
Router kathah kaginakaken wonten ing [[jaringan] kanthi dhasar ''teknologi protokol'' [[TCP/IP]] lan router ingkang jinis menika dipunwastani ''IP Router''. Kejawi ''IP Router'' wonten malih ''AplleTalk Router'' lan sanès-sanèsipun. Internet menika salah satunggaling tuladha utami saking [[jaringan]] ingkang kagungan kathah [[IP]]. Router saged kaginakaken kanggé ngubungaken kathah jaringan alit dhateng jaringan ingkang langkung ageng ingkang kawastanan ''internetwork''. Utawi kanggé merang jaringan ingkang ageng dhateng ''subnetwork'' supados ningkataken kinerja lan nggampilaken manajemenipun.
 
Router ugi saged kanginakaken kanggé ngubungaken kalih [[jaringan]] kanthi media sanes. Kadosta ''router wireless'' ingkang padatanipun saged ngubungaken [[komputer]] kaliyan [[radio]], lan ugi ndukung hubungan [[komputer]] kanthi [[kabel]] [[UTP]] utawi ingkang sanès aristektur jaringan kados [[Ethernet]] dhateng [[Token Ring]].
 
Router ugi saged kaginakaken kanggé ngubungaken [[LAN]] dhateng satunggaling layanan [[telekomunikasi]] kados telekomunikasi ''leased line'' utawi ''Digital Subscriber Line'' [[DSL]]. Router ingkang kaginakaken saking [[LAN]] dhateng koneksi ''leased line'' kados T1 utawi T3 asring dipunarani ''access server''. Kejawi menika router ingkang kaginakaken kanggé ngubungaken jaringan lokal dhateng koneksi [[DSL]] dipunwastani ''DSL router''.
 
Router-router jinis kasebut padatanipun gadhah fungsi [[firewall]] kangge napis paket adhedhasar alamat sumber lan alamat tujuan paket kasebut. Ananging wonten ugi router ingkang boten gadhah menika. Router ingkang gadhah fitur napis paket dipunwastani ''packet-filtering router''. Padatanipun router mblokir lajeng lintas data ingkang kapancar kanthi cara ''broadcast'' saéngga saged nyegah ''broadcast strom'' ingkang saged ngganggu kinerjaning jaringan.
 
== Jinis Peruté ==
Kanthi umum peruté menika kapérang dados kalih jinis, inggih menika :
* ''Static router'' utawi peruté statis : inggih menika peruté ingkang gadhah tabèl ''routing statis'' ingkang dipunatur kanthi manual déning ''administrator'' [[jaringan]].
* ''Dynamic router'' utawi peruté dinamis : inggih menika peruté ingkang gadhah ''dab'' ndamel tabèl ''routing'' dinamis kanthi mirengaken lalu lintasing jaringan lan ugi gadhah ubungan kaliyan router sanèsipun<ref name="internet2">[http://www.scribd.com/doc/31535664/Router-adalah], Router (dipun-akses tanggal 03 November 2012).</ref> .
 
== Cathetan suku ==
2.549

besutan