Energi kinetis: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
==== Turunan ====
Usaha ingkang dipunlampahi badhe mempercepat sebuah partikel interval wekdal “dt”"dt", asalipun saking perkalian dot antawis [[gaya]] lan [[perpindahan]].
:<math>\mathbf{F} \cdot d \mathbf{x} = \mathbf{F} \cdot \mathbf{v} d t = \frac{d \mathbf{p}}{d t} \cdot \mathbf{v} d t = \mathbf{v} \cdot d \mathbf{p} = \mathbf{v} \cdot d (m \mathbf{v})\,,</math>
Ing pundhi punika ngasumsiaken gegayutan '''p'''&nbsp;=&nbsp;''m''&nbsp;'''v'''. (Menawi mekaten, delengen ugi turunan relativitas khusus [[Energi kinetis#Energi kinetik relativistik saking benda ing ngandap iki]].)