Kali Brahmaputra: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
'''Kali Brahmaputra''',<ref> Brahmaputra uga diarani ing sawetara basa: {{lang-Assamese1|ব্ৰহ্মপুত্ৰ}} ''{{translit-Assamese2|Brôhmôputrô}}''; {{lang-Bengali1|ব্রহ্মপুত্র}} ''{{translit-Bengali2|Bromhoputro}}''; {{lang-Hindi1|ब्रम्हपुत्र}}, {{IAST-Hindi1|Bramhaputra}}; {{bo|t=ཡར་ཀླུངས་གཙང་པོ་|w=yar klung gtsang po|c=Yarlung Tsangpo}} Yarlung Tsangpo</ref> uga diarani Tsangpo-Brahmaputra, kuwi sawijining kali [[lintas-wates]] lan salah siji saka kali-kali utama ing [[Asia]].
 
Saka asal sumberé ing [[Tibet]] kidul-kulon minangka [[Kali Yarlung Tsangpo (Tibet)|Kali Yarlung Tsangpo]], kali iki mili ngliwati Tibet kidul nembus pagunungan [[Himalaya]] ing sawijiné jurang gedhé lan mlebu menyang tlatah[[Arunachal Pradesh]] lan ing kana disebut minangka [[Kali Dihang]].<ref name="eosweb">{{cite web|url=http://eosweb.larc.nasa.gov/HPDOCS/misr/misr_html/yarlang_tsangpo.html|title=Yarlung Tsangpo River in China|publisher=Atmospheric Data Science Center|accessdate=2007-06-27}}</ref> Kali iki sabanjuré mili tumuju kidul-kulon ngliwati Lembah Assam banjur disebut minangka [[Brahmaputra]] lan terus mangidul ngliwati [[Bangladesh]] (ing kana diarani [[Kali Jamuna|Jamuna]]). Ing tlatah iki Kali Brahmaputa nggabung karo [[Kali Gangga|Gangga]] lan ndadèkaké sawijining dhèlta kang gedhé. Watara 1,800 mi (2,900 km) dawané, kali iki minangka sumber wigati tumrap irigasi lan transportasi. Ing bagéan ndhuwur suwé ora dikawruhi, lan anané karo Kali Yarlung Tsangpo lagi diweruhi liwat eksplorasi ing taun 1884-86. Kali iki kerep disebut minangka Kali Tsangpo-Brahmaputra.
 
Senajan akèh kali-kali ing India lan Bangladesh nduwé jeneng wanita, kali iki duwé jeneng lanang kang langka, kang tegesé "putra [[Brahma]]" ing basa [[Sanskreta]].
[[bg:Брахмапутра]]
[[bn:ব্রহ্মপুত্র নদ]]
[[bo:ཡར་ཀླུང་གཙང་པོ་]]
[[bo:ཡར་ཀླུང་གཙང་པོ]]
[[bs:Brahmaputra]]
[[ca:Brahmaputra]]
39.156

besutan