Lapisan ozon: Béda antara owahan

85 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Lapisan ozon.jpg|thumb|260px|Lapisan ozon]]
'''Lapisan ozon''' yaiku dat [[osigen]] kang kuat, ngracuni, lan dat mateni [[jasad renik]] kang kuta uga. Ozon biasane digunakake kanggo [[nyeterilke]] banyu isi ulang lan uga digunakake kanggo ngilangi werna lan ambu kng ora enak kang ana banyu.<ref name="internet1">[http://www.g-excess.com/4985/pengertian-lapisan-ozon-dalam-atmosfer-dan-strukturnya/]Pengertian Lapisan Ozon Dalam Atmosfer dan Strukturnya, (kaunduh 26/10/12).</ref>
ozon kabentuk sacara alami ing [[stratosfer]]. Pambentukan lan ruske ozon ing ''stratosfer'' yaiku arupa mekanisme nglindungi [[bumi]] saka [[sinar UV]] saka [[srengenge]]. Ing [[troposfer]] ozon kabentuk nglewati [[reaksi fotokimia]] ing pira-pira dat pencemar udara.
1.590

besutan