Blabag indung: Béda antara owahan

708 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (+ referensi + jumlah kata)
cTidak ada ringkasan suntingan
 
'''Papan induk''' ''motherboard'' inggih menika papan utama ingkang wonten komponen-komponen [[komputer]] saha [[chip]] ingkang ginanipun kanggé ngatur lalu lintas data wonten ing sistem papan induk. Papan menika ugi asring dipunsebut ''mainboard'' utawi ''mobo''. Ing papan induk menika wonten ''socket'' utawi papan kanggé [[processor]] saha slot kanggé masang komponen kartu kadosta [[VGA card]], Random Access Memory utawi [[RAM]], [[kertu suara]] utawi ''soundcard'', [[Internal Modem]] lan sanès-sanèsipun <ref name="internet1"> [http://www.scribd.com/doc/25184494/1-Pengertian-Dan-Fungsi-Motherboard/], Pengertian dan fungsi Motherboard (dipun-akses tanggal 24 September 2012) </ref>.
 
Ingkang wigati pangginaan jinising [[prosessor]] menika paring pengaruh kaliyan pamilihan papan induk. Papan induk menika papan kanggée medal lan mlebeting data, ngubungaken sedaya piranti [[komputer]], lan damel kerjasama saéngga [[komputer]] saged mlampah kanthi lancar. Kualitasipun papan induk katamtukaken sanget déning ''chipset'' ingkang kapasang ing dalem kados [[SIS]], [[Nvidia force]], [[Intel]], [[VIA]], lan sanès-sanèsipun.
 
Cara kerjanipun papan induk menika wonten ing sistem [[komputer]], peripheral-peripheral kasambung wonten papan induk lan saged nglajengaken pakon kanthi jalur-jalur ingkang wonten ing ''board''. padatanipun papan induk dados ''distribusi'' data ingkang mlebet.
 
== ginanipun papan induk ==
2.549

besutan