Enzim Restriksi: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
| <center>PuGATCPy{{br}}PyCTAGPu</center>
|}
Sekuen pengenalan utawi asring dipunsebat ugi situs pengenalan menika sekuen DNA ingkang dados panggenan nempele enzim restriksi lan ngelampahi pemotongan ing sekuen kasebut.<ref name="Pray"/> ndawa sekuen tepangan enzim restriksi benten-benten, kadasta enzim [[EcoRI]], [[SacI]], lan [[SstI]] gadah sekuen tepangan ndawanipun enem pasang basa, menawi Notl wolung pasang basa, lan Sau3AI namung sekawan pasang basa.<ref name="Pray"/> katahipun saking enzim restriksi asifat [[palindromik]] (''palindromic'') ing menika sekuen tepangan sami menawi diwaos saking 5’<math>\rightarrow</math>3’ menawi utas inggil utawi utas ngandap.<ref name="Pray"/> Contohnya adalah HindIII dengan situs pengenalan 5’-AAGCTT-3’ (utas atas)/3’-TTCGAA-5’ (utas bawah).<ref name="Pray">Pray LA. 2008. Restriction Enzymes. [terhubung berkala]. http://www.nature.com/scitable/topicpage/Restriction-Enzymes-545 [73 AprNopember 20102012].</ref>
 
Enzim restriksi ingkang benten , saged gadahi situs tepangan ingkang sami, tuladhanipun: SacI lan SstI.<ref name="Bowen"/> Ezim ingkang gadahi situs tepangan ingkang sami dipunsebat kaliyan istilah ''[[isoschizomers]]''.<ref name="Bowen"/> ing pinten-pinten kasus, ''isoschizomers'' ugi motong DNA ing panggenan ingknag sami , ananging pinten-pinten boten mekaten. <ref name="Bowen"/>